open-navfaktor-logo
search
Sa odmora
Čengić nije došao na Kongres SDP-a, ali je poslao poruku: Možete staviti krila na svinju, ali je to ne čini orlom
Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Irfan Čengić (SDP) koji je i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo ranije je najavio kako neće prisustvovato današnjem Kongresu SDP-a. Kao razloge je naveo godišnji odmor, ali i način na koji je kongres sazvan.
10.06.2023. u 14:45
get url
text
Irfan Čengić

VEZANI TEKST - Počeo Kongres SDP-a, Denis Bećirović i Irfan Čengić se nisu pojavili

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a upitan od novinara prije kongresa o stavu Čengića, uzvratio je kontrapitanjem "Je l' mislite da je vrijedno da spominjem Irfana Čengića pored ovih 600 delegata koji će doći"?

Dodao je kako smatra da mu 90 posto delegata još nije oprostilo Irfana Čengića kao kadrovsko rješenja za mjesto generalnog sekretara.

- Ali nikome od njih nije naumpalo da napada SDP ili mene. Svako od članova SDP ima pravo na svoj stav i mišljenje. Smatram da se to treba raditi na sjednicama organa, a ne na društvenim mrežama ili u medijima - rekao je, između ostalog, Nikšić.

Nakon ove njegove izjave Čengić je na svom Facebook profilu citirao bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona.

- Na svinju možeš staviti krila, ali je to ne čini orlom - napisao je Čengić uz svoju fotografiju sa odmora.

Inače, Čengić je spreman za kandidaturu za načelnika Općine Stari Grad ukoliko bude održan referendum na kojem će građani izglasati opoziv Ibrahima Hadžibajrića koji je trenutno u pritvoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.