open-navfaktor-logo
search
Kanton Sarajevo
Centrotrans: Izmjene u javnom gradskom prijevozu za 14. august
Autobusi kompanije Centrotrans zbog najavljenog održavanja Povorke Ponosa u subotu, 14. 08. 2021. godine, u periodu od 7 do 14 sati saobraćat će po izmijenjenim rutama u javnom gradskom prevozu Kantona Sarajevo na autobuskim linijama kako slijedi:
13.08.2021. u 13:55
get url
text

-          Sutjeska-Ilijaš i Sutjeska-Vogošća - u navedenom vremenskom periodu autobusi polaze ispred stadiona Koševo umjesto sa Sutjeske i kreću se trolejbuskom trasom. Isti način saobraćanja je i u povratku ove dvije linije.

-          Drvenija-D. Velešići – autobusi saobraćaju preko Pofalića.

-          Baščaršija-Hrasnica – autobusi saobraćaju ustaljenom trasom iz pravca Hrasnice do Pofalića, gdje mijenjaju trasu i skreću desno i izlaze na trolejbusku trasu i tako voze do Trga Austrije . Isti način saobraćanja je i u povratku.

-          Dom Armije-Breka II i Park-Hrastovi II i Park-Mrkovići – autobusi polaze od stadiona Koševo umjesto ispred Doma Armije i kreću se Alipašinom ulicom preko Ciglana gdje na raskrsnici Alipašine ulice i Koševo skreću lijevo i nastavljaju ulicom Bolnička do krajnje stanice. Na isti način ove linije saobraćaju i u povratku.

-          Dobrinja-Vijećnica – autobusi saobraćaju ustaljenom trasom iz pravca Dobrinje do Pofalića, gdje mijenjaju trasu i skreću desno i izlaze na trolejbusku trasu i tako voze do Trga Austrije. Isti način saobraćanja je i u povratku linije.

-          Sarajevo-Kakanj i Sarajevo-Vareš – autobusi saobraćaju kroz tunel, a zatim dolaze na stajalište Ciglane i nastavljaju dalje kretanje. Na ovaj način saobraćaju i u povratku.

-          Sarajevo-Fojnica – autobusi saobraćaju ustaljenom trasom iz pravca Fojnice do Pofalića, gdje mijenjaju trasu i skreću lijevo do kružnog toka i nastavljaju na Autobusku stanicu Sarajevo. Isti način saobraćanja je i u povratku linije.

U subotu, 14. 08. 2021., City bus – autobus za panoramsko razgledanje Sarajeva neće saobraćati.

Dodatni polasci u večernjim satima na autobuskoj liniji Vijećnica – Dobrinja biće uvedeni tokom trajanja SFF-a. Polasci koji će dodatno saobraćati su:

-          Vijećnica - Dobrinja dodatni polasci u 01:00h i 02:00h

-          Dobrinja - Vijećnica dodatni polasci u 00:30h i 01:30h

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.