open-navfaktor-logo
search
SP u džudu
Cerić bolja od opasne Slovenke, Sadiković pao u finišu
Larisa Cerić je u prvom meču bila bolja od nimalo naivne Slovenke, dok je Sadiković poražen u samom finišu od Japanca Ogawe
26.09.2018. u 08:43
get url
text
Larisa Cerić
Larisa Cerić

Sedmog danas Svjetskog prvenstva u džudu, koje se održava u azerbejdžanskoj prijestolnici Bakuu, na tatami će izaći "teškaši" među kojima Bosna i Hercegovina ima dvoje predstavnika.

Larisa Cerić, višestruko nagrađivana titolom najbolje sportistkinje u Bosni i Hercgovini, uspješno je apsolvirala prvu prepreku na Svjetskom prenstvu.

Bh. olimpijka je savladala Slovenku Anamari Velensek, koja je 2015. godine osvojila srebro na Svjetskom prvenstvo u Astani, ali tada u kategoriji do 78 kilograma, a najveći uspjeh u karijeri napravila je osvajanjem olimpijske bronze u Rio de Janeiru. Koliko je Larisa imala neugodnu protivnicu na samom startu šampionata dovoljno govori i podatak da je Slovenska u prošloj godini osvojila je dva Grand Prix turnira, u Zagrebu i Tashkentu.

Nažalost, Harun Sadiković je poražen od Japanca Yuseija Ogawe. Džudista koji iza sebe ima trijumf na Grand Prixu u Tokyju u 2017. godini Sadikovića je bacio na "ippon" samo dvije sekund prije ulaska u "golden" skore. Prije toga Sadiković je imao dva "šida", dok je japanski takmičar imao samo jednu opomenu. Trenutak nepaženje i dekocentracija, Sadikovića je na kraju koštala boljeg rezultata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.