Njihove želje će se uskoro i ostvariti. Humanitarna organizacija Pomozi.ba je pokrenula akciju prikupljanja pomoći za izgradnju sigurnog doma za četvoricu braće i njihove nezaposlene roditelje. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će osigurati građevinski materijal.

- Saznali smo iz medija za porodocu koja je u stanju potrebe. Tražili smo način kako da pomognemo i da dječica imaju kuću koju će zvati svojim domom. S obzirom da se radi o povratničkoj porodici sa statusom povratnika, odlučili smo donirati građevinski materijal, a Pomozi.ba  ugradnju materijala. Radujemo se svi zajedno sretnom završetku i useljenju porodice Jamaković - kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Priču o porodici iz Olovskih Luka počela je humanitarna organizacija Pomozi.ba.

- Ubrzo nakon što smo objavili priču kontaktirali su nas iz Ministarstva, što nas je jako obradovalo. Sretni smo što ćemo tako brzo zajedničkim naporima stambeno zbrinuti ovu šestočlanu porodicu i djeci obezbijediti normalne uslove za život i topao dom. Narednih dana planiramo izaći na teren i krenuti sa pripremama. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti - istakli su u Pomozi.ba.