open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Četvrta pobjeda u nizu: Zrinjski srušio Borac i preskočio ga na tabeli
Zrinjski je u derbiju 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedio Borac i revanširao se Banjalučanima za poraz u gradu na Vrbasu u prvom dijelu sezone.
21.11.2020. u 18:53
get url
text

Plemići su slavili rezultatom 2:1 i upisali četvrtu vezanu premijerligašku pobjedu. Tim Mladena Žižovića prestigao je sada Banjalučane na tabeli, a ekipa Vlade Jagodića nastavila je sa blijedim partijama na gostujućim travnjacima.

U prvom poluvremenu sve šanse pretvorene su u pogotke.

Zrinjski je poveo u 14. minuti. Katastrofalno je pogriješio golman Borca Pavlović, koji je pokušao driblati Bilbiju. Fudbaler Zrinjskog izbio mu je loptu, ona je došla do Mašića, a ovaj postiže jedan od najlakših golova u karijeri.

U 29. minuti penal za domaće. Lopta je u ruku pogodila jednog igrača Borca, a sudija Kaljanac bez mnogo dvoumljenja pokazao na kreć. Siguran egzekutor bio je Bilbija, koji je osmim golom u sezoni zasjeo na vrh liste strijelaca.

I Borac je prvu šansu pretvorio u pogodak. Lukić je zatresao mrežu Zrinjskog glavom poslije sjajnog centaršuta Zakarića.

U drugom dijelu bolje i izglednije šanse imao je Zrinjski, ali promjene rezultata nije bilo. Borac je u 57. minuti ostao bez bh. reprezentativca Almedina Zilkića. Omaleni brzonogi fudbaler je poslije teškog sudara s Barbarićem morao van terena.

Borac je upisao šesti poraz na osmom gostovanju ove sezone i ostao na 27 bodova na kontu. Zrinjski ima bod više i trenutno je na trećoj poziciji, sa dva boda zaostatka za Željom i šest bodova manje od Sarajeva.

Danas su još igrali Tuzla City - Mladost (1:0) i Željezničar - Sloboda (2:2).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.