open-navfaktor-logo
search
Nema predaje
Ćiro Blažević slavi 87. rođendan: Traže me, čim doktor dozvoli, idem u veliki klub
Miroslav Blažević, nekadašnji selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas slavi 87. rođendan.
09.02.2022. u 14:04
get url
text

Možda je bolje reći navršava 87 godina, budući da se Ćiro već mjesecima bori s opakom bolešću koja će rijetkima dati razlog za slavlje, piše Večernji list. No, "trener svih trenera" je žestok, nepokolebljiv borac i još ima snage, volje i životne energije oduprijeti se, kako ga sam naziva, dušmanu.

Ćiro je rođen 9. februara 1935. godine u Docu na Lašvi, a mnogi pogrešno kao datum rođenja navode 10. februar.

- Dolac je tri kilometra od Travnika pa dok ti dođeš u to vrijeme od Doca do Travnika, prođu 24 sata - objasnio je Blažević zbrku oko datuma.

Objasnio je i kako se nosi sa zdravstvenim stanjem - fizički i mentalno.

- Mentalno sam na nuli. Jako se trudim da to ne bude tako jer mene još čeka nešto što moram realizirati - kazao je Ćiro na Večernji, koji nije mogao otkriti o čemu je riječ:

- E, to ne mogu reći. Samo ću vam reći da sam i u ovim godinama tražen, traže me. Ja sam davno rekao da bih želio umrijeti na klupi. Sad, ako se malo oporavim, postat ću važan savjetnik u jednom velikom klubu. Čim doktor da zeleno svjetlo.

Sada sam još na hemoterapijama. Kada završi taj ciklus, napravit ću pregled da vidimo jesu li uspjeli spriječiti dušmana da "hoda" po vitalnim organima. Ili sam gotov. Nažalost, ta je terapija toliko jaka da ima puno nuspojava i to me uništava - kazao je Blažević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.