Povjereništvo u akciji

Čistka u Gradačcu, iz SDP-a izbačeni Nedžad Šećić, Enir Šakić i Indir Deliomerović

Objavljeno: 03.08.2019. u 19:25

Iz članstva brisani zbog aktivnog učešća u formiranju nove političke stranke i stvaranja nove vijećničke većine u Gradačcu

FOTO: J. Bojić

Povjereništvo Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla donijelo je odluku o brisanju Nedžada Šećića, predsjednika Gradske organizacije SDP BiH Gradačac, Enira Šakića, predsjedavajućeg Gradskog vijeća, i Indira Deliomerovića, vijećnika u Gradskom vijeću Gradačac, iz evidencije članova SDP BiH "zbog  aktivnog učešća u formiranju nove političke stranke i stvaranja nove vijećničke većine u Gradačcu".

Kako je saopoćeno iIz Kantonalnog odbora SDP Tuzla, na konferenciji za medije Inicijativnog odbora za formiranje nove političke stranke u Tuzlanskom kantonu su "konačno popadale maske sa glava svih onih, koji kao produžene ruke Bijedića i Delića žele, rušeći SDP BiH, doći do njihovih zacrtanih ciljeva."

- Kada toj ekipi u svakoj od do sada provedenih faza rušenja SDP BiH ne ide onako kako su planirali i kako su javno govorili, nastavljaju sa svojim prljavim zamislima i u saradnji sa SDA na neke druge načine doći do cilja. Tako su Bijedićevi i Delićevi saigrači iz Gradačca pokušali oboriti SDP-ovu vijećničku većinu u Gradskom vijeću ali im to nije uspjelo, jer i u Gradačcu je za razliku od njihovog procjena SDP BiH mnogo stabilniji, čvršći i jedinstveniji - stoji u saopćenju KO SDP-a Tuzla.

Gradski odbor i Predsjedništvo SDP BiH Gradačac nastavljaju sa redovnim planiranim aktivnostima, a Odlukom Povjereništva KO SDP BiH Tuzla koju će potvrditi i Gradski odbor Gradačac, organizaciju do održavanja Konferencije će voditi Selimović Mehmed, potpredsjednik gradske organizacije, navodi se u saopćenju.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije