open-navfaktor-logo
search
Preselio u Mađarsku
Ćivić za Faktor otkrio zašto je odbio Dinamo: Više nisam mogao čekati
Izgledalo je da će Ćivić karijeru nastaviti na Maksimiru, ali...
27.06.2019. u 21:52
get url
text

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Eldar Ćivić u naredne tri sezone branit će boje najvećeg mađarskog kluba Ferencvaroša. Ćivić je u Budimpeštu stigao iz praške Sparte. Navodno je Ferencvaroš u kasu češkog kluba uplatio milion eura obeštećenja.

Bh. fudbaler nalazio se i na meti zagrebačkog Dinama. Izgledalo je da će Ćivić karijeru nastaviti na Maksimiru, ali...

- Dinamo mi je nudio posudbu, a ja to nisam želio i nisamo mogao da čekam. Na kraju sam se odlučio za Ferencvaroš - rekao je Ćivić za Faktor.

Za ljevonogog 23-godišnjaka samo riječi hvale na upite hrvatskih medija imao je selektor BiH Robert Prosinečki.

- Naravno da mi laskaju riječi selektora. Međutim, sada sam novi igrač Ferencvaroša s kojim sam potpisao trogodišnji ugovor, a Dinamu hvala na interesovanju - veli Ćivić.

Bivši igrač Sparte odmah nakon predstavljanja priključio se pripremama Ferencvaroša u Austriji.

Ćivić će i ove sezone s posebnom pažnjom pratiti Premijer ligu BiH. Njegov stariji brat Muharem iz Slobode je prešao u Velež. Uz Rođene će biti i Eldar.

- Drago mi je zbog njega. Otišao je u klub koji se sigurno digao na jedan veći nivo. Naravno da ću im biti podrška - govori igrač Ferencvaroša.

Eldar je prve fudbalske korake napravio u tuzlanskoj Slobodi, čiju je školu i prošao. Kao junior je otišao u Češku. Smatra da u Bosni i Hercegovini ima mnoštvo talenata.

- Mislim da je najveći problem infrastruktura. BiH i domaći fudbal puni su talenata kojima je potrebno tako malo da se probiju dalje - zaključio je u razgovoru za Faktor reprezentativac BiH Eldar Ćivić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.