open-navfaktor-logo
search
Napustio Portland
CJ McCollum u oproštajnom pismu govorio o "bosanskom bratu Nurkiću"
New Orleans Pelicansi u utorak su potvrdili da su iz Portlanda doveli sjajnog CJ McColluma, koji je tako nakon dugo godina napustio je Trail Blazerse.
12.02.2022. u 17:23
get url
text

McCollum se od bivših saigrača oprostio se otvorenim pismom.

Veliki dio pisma posvetio je našem košarkaši Jusufu Nurkiću, s kojim je očito bio u odličnim odnosima.

- Ne mogu zaboraviti Big Nurka (veelikog Nurka). Mog doživotnog bosanskog brata.

Nikada neću zaboraviti kada je slomio nogu 2019. godine, stalno je sjedio na kauču, zvao bih ga na FaceTime da vidim je li dobro. Ali onda sam jednog dana odlučio da svratim kod njega i kada sam ušao sve što sam čuo bilo je brbljanje koje je dopiralo iz TV sobe, a on je prebacio kanal na SportsCenter ili tako nešto. A ja sam rekao: "Brate, ne obaziri se na mene. To je tvoja kuća. Hajde da gledamo ono što inače gledaš".

On kaže: "Jesi li siguran da želiš da gledaš ono što ja gledam?"

Ja sam rekao: "Da, zašto ne?"

Tada sam se upoznao sa bosanskom televizijom. I ovdje ne govorimo o titlovima. Ovo je bio čisti neprevedeni internet livestream direktno iz Bosne. Mnogo toga se dešavalo, čovječe. Želim da to nazovem sapunicom, ali je bilo i kao komedija. Tu je bio neki majstor, i on je jurio mladu ženu, i to je izgledalo kao glavna poenta zapleta, ali onda bi to preokrenuli i napravili razne lude stvari.

Stalno sam se okretao Nurku i govorio: "U redu, on je sada mehaničar? I on pokušava da je zavede, ili…?"

Mislio bih da je to ozbiljna scena, a onda bi Nurk počeo da se smije i gledao me u fazonu: "Smiješno, zar ne? Ovaj tip je lud."

I sve to vrijeme, Nurkove luksuzne uvezene mačke lutaju po kući, a on pije svojih uobičajenih sedam do deset šoljica kafe. To je atmosfera kada odete kod Nurka.

Otkrio je i kako mu je Nurkić "ukrao" dres prije nego što je dobio poklon nakon što je otišao u Pelicanse.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.