Ponedjeljak, 25.01.2021.

Posthumno priznanje

Članovima porodica Šehović i Vujinović uručene "Zlatne policijske značke"

FOTO: Muhidin Živojević

Tim povodom je danas u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu otvoren Prvi memorijalni turnir u malom nogometu "Adis & Davor", u kojem učestvuje 26 ekipa iz policijskih agencija u Bosni i Hercegovini

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS) i Uprava policije MUP-a KS, u saradnji sa Sindikatom policije KS, danas obilježavaju godinu dana od ubistva policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Tim povodom je danas u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu otvoren Prvi memorijalni turnir u malom nogometu "Adis & Davor", u kojem učestvuje 26 ekipa iz policijskih agencija u Bosni i Hercegovini.

Tom prilikom prisutnima se obratio policijski komesar Uprave policije MUP-a KS i predsjednik Upravnog odbora SPKS, te su članovima porodica uručene "Zlatne policijske značke" koje se posthumno dodjeljuju poginulim policijskim službenicima.

Protokolom obilježavanja godišnjice, u 10.00 sati će biti otkrivena spomen-ploča policijskim službenicima na mjestu ubistva u ulici Geteova do br. 1, općina Novi Grad Sarajevo. Nakon otkrivanja spomen-ploče, prisutnima će se obratiti ministar MUP-a Kantona Sarajevo.

Bit će položeno cvijeće na grobove policajaca na Šehidskom mezarju Buća potok i groblju "Sveti Josip" na Ciglanama, najavljeno je iz MUP-a KS.

Adis Šehović i Davor Vujinovića ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino polje. Adis je preminuo na mjestu, dok je od posljedica ranjavanja na KCUS-u isti dan preminuo i njegov kolega Davor.Njihove ubice i nalogodavci još uvijek nisu pronađeni.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh