Komentirajući najave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika da se entitet RS može povući iz Oružanih snaga BiH, Nihad Čolpa, predsjednik Građanskog saveza je kazao da su građani siti Dodikovih prijetnji. Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti.

- Građani su siti Dodikovih prijetnji koje dolaze nakon njegovih političkih poraza. Dodik se grdno vara ako misli da će tuđa djeca plaćati njegove političke cehove. Takva vremena u BiH su prošlost. Nisu građani krivi što su Dodik, Špirić i Radmanović godinama bili lideri NATO integracija BiH, da bi nakon toga odlučili da promijene svoj politički pravac, kao i da svoje milione ostave u ruske banke. Dodik treba da zna da nas u BiH ne zanima što će ostati bez para ako se zamjeri Rusiji, niti želimo da mi ispaštamo zbog toga.

Uvjeren sam da Srbi kao i svi ostali narodi i građani u BiH žele da im djeca sretno žive u normalnoj državi čija je svakodnevnica pošteđena igrokaza kakve nam već godinama plasiraju Dodik i razni dodici.

Ukoliko toga postane svjestan i sam Dodik, utoliko će postojati i šanse da njegova budućnost bude nekoliko nijansi svjetlija od crnila kojim je bh. društvo zavila njegova politika - stoji u saopćenju Građanskog saveza.