Aluminij

Čolpa: Tražit ću formiranje istražne komisije da saznamo ko stoji iza najveće poslijeratne krađe

Objavljeno: 30.07.2019. u 12:34

Komisija za Aluminij, smatra Čolpa, treba sprovesti istragu

FOTO: Fena

Predsjednik Građanskog saveza i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Nihad Čolpa ponovo se oglasio povodom stanja u kompaniji Aluminij.

Čolpa je najavio da će, s obzirom na to da tužilaštva ne rade svoj posao, na narednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH predložiti formiranje istražne komisije za Aluminij kako bi se, pojašnjava, saznalo ko stoji iza najveće poslijeratne krađe koja je radnike ostavila bez egzistencije, ko je pokrao Aluminij i ko je oštetio Federaciju BiH za stotine miliona KM.

- Komisija za Aluminij treba sprovesti istragu i u tu svrhu mogu zahtijevati svjedočenja, dokaze i dokumente, a koji će za cilj imati utvrđivanje činjenica koje su dovele do propasti Aluminija te ko stoji iza poslovnog modela preduzeća koji je služio samo za izvlačenje novca iz Aluminija – saopćio je Čolpa.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije