open-navfaktor-logo
search
Čelnik HDZ-a
Čović: Možda smo nepromišljeno izašli sa četiri liste, moramo se uozbiljiti
Predsjednik HDZ-a Dragan Čović izjavio je večeras na prees konferenciji da je ova stranka ispunila zadate ciljeve na Lokalnim izborima u Mostaru.  
20.12.2020. u 23:13
get url
text

- Duboko sam uvjeren da će dr. Mario Kordić biti gradonačelnik Mostara. Možemo reći da je HDZ s više od 20.000 glasova stranka koja je dobila dvostruko više mandata što je bio naš cilj, sa 14 - 15 mandata vjerujem da ćemo naći partnere. To je ono što mogu kazati na osnovu dosad prebrojanog dijela glasova - kazao je Čović i naglasio:

- Hvala velikoj ekipi HDZ-a, ali ne samo HDZ već i svih onih koji su okupljeni oko HNS-a iako smo možda nepromišljeno izašli sa četiri liste. No, nije plaćena prevelika cijena. To nas treba uozbiljiti za neka buduća vremena. Drago mi je da mogu kazati da će HDZ imati barem 40 posto mandata u gradskom vijeću.

Nije propustio da još jednom govori o Mostaru kao "stolnom gradu".

- Mostar je stolni grad svih Hrvata u BiH. I da nas ima pet, naravno da je Mostar naš stolni grad. Zbog institucija koje su tu, Sveučilišta, kazališta, bolnice.... Naravno, to je i grad svakog žitelja Mostara – ponovio je Čović.

Još je dodao da drugi narodi u BiH imaju svoje institucije u Sarajevu ili Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.