open-navfaktor-logo
search
Nakon pisma
Čović s Plenkovićem u Zagrebu: Zabrinjavajući razvoj lokalnih izbora u Mostaru
Nakon što je uputio pismo međunarodnim dužnosnicima na temu lokalih izbora u Mostaru, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, otišao je u Zagreb na sastanak s hrcatskim premijherom Andrejem Plankovićem.
18.01.2021. u 18:33
get url
text
Andrej Plenković i Dragan Čović
Andrej Plenković i Dragan Čović

- S Andrejem Plenkovićem u Zagrebu, gdje govorimo o nastavku dobrosusjedskih odnosa i saradnje između BiH i Hrvatske, daljnjem zalaganju za razvoj i evropsku BiH te zabrinjavajućem razvoju lokalnih izbora u Mostaru o kojemu sam danas izvijestio i brojne EU partnere - napisao je Čović na Twitteru.

VEZANI TEKST-Čović opet pisao međunarodnim dužnosnicima zbog lokalnih izbora u Mostaru: Ostavke ne mogu biti dovoljne

Podsjećamo, Čović je u pismu dužnosnicima izrazio zabrinutost, jer "umjesto rezultata, koje smo trebali imati neposredno nakon izbora, i dalje se njima manipulira i na različite načine špekulira, što je nedopustivo".

Predsjednik HDZ-a BiH istaknuo je zadovoljstvo dobrosusjedskim odnosima i suradnjom s dužnosnicima Republike Hrvatske, naglašavajući cijenjenje za istrajnu pažnju unutrašnjim izazovima u BiH i aktealizaciju njenog euroatlantskog puta.

Kazao je kako svakim danom sve jača saradnja pomaže u osnaživanju evropske perspektive BiH, istovremeno podržavajući snažnu posvećenost HDZ-a zaštiti hrvatskoga naroda u BiH i njegovih prava.

Hrvatski premijer Andrej Plenković iskazao je apsolutnu podršku očuvanju prava Hrvata u BiH te kazao kako će vlasti RH pod njegovim vodstvom nastaviti raditi na unaprjeđenju suradnje s legitimnim hrvatskim dužnosnicima kako bi se dodatno ojačala evropska perspektiva BiH i kako se prava i status hrvatskoga naroda više ne bi dovodili u pitanje.

Ujedno, iskazao je i zabrinutost događajima vezanim za Lokalne izbore u Mostaru, istaknuvši kako nijedan izborni proces, a osobito ne onaj na kojega se čekalo 12 godina, ne smije izgubiti svoj integritet, pozdravljajući pravno djelovanje hrvatskih dužnosnika u cilju rasvjetljavanja navedenih događaja.

Na koncu, iskazali su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom te su kazali kako će se putem te suradnje u predstojećem razdoblju nastaviti raditi na unaprjeđenju bh. društva kao savremenog evropskog društva koje može odgovoriti na potrebe svojih žitelja te u kojemu će prava i jednakost konstitutivnih naroda biti apsolutno neupitni, stoji u saopćenju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.