Stara dama je bila sjajna protekle sezone osvojivši deveti uzastopni naslov nacionalnog prvaka. Bez obzira na dobre igre 35-godišnjeg Portugalca, koji je postigao 31 gol u Seriji A, pojavile su se medijske špekulacije da bi se mogao vratiti u Real Madrid ili preći u Paris Saint-Germain.

Takve glasine Ronaldo je odbacio porukom koju je objavio na Instagramu:

- Sretan što sam osvojio posljednje dvije od devet uzastopnih titula Serie A za Juventus. Čini se lako, ali nije. Iz godine u godinu talentom, predanošću i napornim radom možete ostvariti svoje ciljeve i biti bolji nego prije. Idem po treću titulu.

Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera današnjice. Tokom karijere čak pet puta je osvajao Zlatnu loptu, a igrao je za Sporting, Manchester United, Real Madrid i sada Juventus. U klupskom fudbalu bio je prvak Engleske, Španije i Italije, a Ligu prvaka osvajao je čak pet puta, jednom sa Unitedom i četiri sa Realom. U riznici trofeja, između ostalo, ima i četiri pehara sa Svjetskog klupskog prvenstva.

Sa reprezentacijom Portugala 2016. godine osvojio je naslov prvaka Evrope. Za nacionalni tim je odigrao 164 utakmice i postigao 99 golova.