Iz policije su kazali da je "Krivokapić u Podgorici predvodio oko 1,2 hiljade građana kojom prilikom se nisu poštovale mjere o suzbijanju koronavirusa na koji način je ugrozio zdravlje većeg broja građana". Policija je sinoć na više sati blokirala prilaze Podgorici kako bi spriječila protestna okupljanja pristalica opozicionog saveza i Srpske pravoslavne crkve, navodeći da time sprečavaju moguće širenje epidemije koronavirusa.

- Krivične prijave su podnijete protiv pet sveštenih lica Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Konstatujemo da i pored brojih upozorenja sveštena lica ponovo čine krivična djela i prekršaje i ne poštuju zakonom utvrđene propise - saopćeno je iz Uprave policije.

Navodi se da su registrovana krivična djela izvršena kršenjem mjera Ministarstva zdravlja o sprečavanju širenja koronavirusa okupljanjima većeg broja građana, nepoštovanjem fizičke distance i nenošenjem zaštitnih maski. U Crnoj Gori zabranjeno je okupljanje više od 100 ljudi na otvorenom i 50 u zatvorenom pristoru.

Iz policije su upozorili da su organizatori okupljanja ugrožavali zdravlje građanja, narušavali javni red i mir i ugrožavali sigurno odvijanje saobraćaja.

Građani su vozilima i ikonografijom onemogućavali nesmetano odvijanje saobraćaja. Policija je djelovala preventivno i zakonito, a svi koji su pozivali na nedozvoljena okupljanja, organizovovali ih i tako ugrožavali javno zdravlje biće krivično sankcionisani. Prekršajno je sankcionisano 67 osoba, dok su protiv 11 osoba podnijete krivične prijave. U toku su dalje mjere i radnje na identifikovanju ostalih lica i utvrđivanju njihove prekršajne i krivične odgovornosti, kazali su iz policije.