open-navfaktor-logo
search
Pred ključne mečeve
Crveni alarm u Barceloni: Messijeve riječi izazvale potres i skinule maske, u junu može otići besplatno
U Barceloni su na površinu isplivale brojne stvari, koje su, čini se, "ključale" već dugo vremena.
06.02.2020. u 12:25
get url
text

Jedan od najboljih igrača svijeta i prva zvijezda katalonskog giganta Lionel Messi javno je očitao bukvicu sportskom direktoru Katalonaca Ericu Abidalu.

- Ne volim inače raditi ovakve stvari, ali mislim da svako mora biti odgovoran za ono što radi - objavio je Messi u priči na svom Instagramu uz koju je stavio screenshot Abidalovog intervjua za katalonski Sport.

- Mi igrači imamo za dužnost prvi prepoznati kada nam ide loše na terenu, ali oni koji se brinu o sportskoj politici također moraju preuzeti odgovornost za odluke koje donose - nastavlja Messi i poručuje Abidalu da, ako već govori o igračima, da kaže i njihova imena.

Abidal je u jednom intervjuu rekao kako su neki igrači krivi za to što je s klupe otišao Ernesto Valverde. Optužio ih je, nije konkretno govorio o imenima, što je izazvalo revolt kod argentinskog čarobnjaka.

U Barceloni su očito zbog sukoba na relacijji sportski direktor - najbolji igrač, uzdrmani temelji i to u ključnom dijelu sezone pa su navijači s pravom zabrinuti za ono što slijedi.

Lionel Messi ima ugovor do naredne godine i još nije potpisao novi, a informacije iz Španije govore da u njegovom aktuelnom ugovoru postoji klauzula prema kojoj Barcelonu može napustiti već na kraju sezone i to bez ikakvog obeštećenja.

Barcelona večeras gostuje kod Athletic Bilbaa u Kupu kralja, krajem mjeseca slijedi takmičenje u Ligi prvaka i meč sa Napolijem, a prvi dan narednog mjeseca je utakmica svih utakmica. El Clasico na Santiago Bernabeu.

Vrijedi istaknuti da je katalonski klub ostao bez Luisa Suareza i Ousmane Dembelea, koji imaju problema sa povredama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.