open-navfaktor-logo
search
Sporno isključenje
Crveni karton: Ahmedhodžić otkrio kako je Lewandowski prevario engleskog sudiju
Anel Ahmedhodžić, stoper Malema, ovog mjeseca debitovao je za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
19.10.2020. u 19:17
get url
text

U polufinalu baraža za EURO 2021 protiv Sjeverne Irske odigrao je 120 minuta, a u duelu Lige nacija protiv Poljske teren je napustio nakon 15 minuta igre.

U intervjuu za Expressen govorio je o svojim danima u taboru Zmajeva, a posebno je izdvojio jednog igrača - Edina Džeku.

- Sve to mi je bilo relativno novo. Bio je to vrlo poseban osjećaj. To je nešto o čemu sam sanjao. Od malih nogu gledam utakmice BiH - kazao je Ahmedhodžić, dodavši:

- Onaj koji je mene i Dennisa Hadžikadunića prilično brzo poveo u grupu bio je Edin Džeko. On je prokleto dobra osoba.

Govorio je i o crvenom kartonu protiv Poljske kojeg je dobio nakon što je prekršajem zaustavio Roberta Lewandowskog.

- Lewandowski je najbolji napadač na svijetu i vrlo je pametan. Uhvatio me za ruku i povukao prema sebi. I pao je. Ispalo je kao da sam ga gurnuo. Sudiaj je donio pogrešnu odluku. Ali, dobio sam podršku svih saigrača, trenera i brojne poruke od navijača koji su smatrali isto što i ja. Osjećao sam se tad bolje - kazao je Ahmedhodžić, koji još žali zbog eliminacije od Sjeverne Irske u baražu za EP:

- Budući da je to bio moj debi, sudržao sam se od izvođenja penala. Pitali su me, ali rekao sam da ako bude potrebno šesti put da se puca, mogu… Nije lako kada izgubite od Sjeverne Irske jer smo kvalitetniji.

Otkrio je kako se najviše družio sa Dennisom Hadžikadunićem, kojeg poznaje i iz vremena kada su igrali za mlaže selekcije Švedske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.