Cvijanović je za sjednicu predložila samo jednu tačku koja je naslovljena kao: "Informacija u vezi s antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH".

Sjednicu parlamentarnog kolegija za sutra je zakazao predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović.

Član Predsjedništva BiH iz RS-a Milorad Dodik ranije je rekao da će sjednica Narodne skupštine RS-a biti održana u ponedjeljak, 17. februara, te da će biti usvojeni određeni stavovi o daljnjim koracima RS-a, koja ne prihvata odluku Ustvanog suda BiH o Zakonu o poljoprivrednom zemljištvu u RS-u.

U današnjoj izjavi u Istočnom Sarajevu ustvrdio je da je "RS krenuo na put izlaska iz BiH, s kojeg nema povratka, ukoliko se ne vrati na dejtonske nadležnosti".

Entitetska predsjednica Željka Cvijanović rekla je jučer da predstavnici RS-a u institucijama BiH obustavljaju rad u odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH, dok se ne usvoji novi zakon o Ustavnom sudu, bez stranih sudija.

Na sastanku srpskih zavničnika i predstavnika parlamentranih stranaka usvojen je i zaključak da će biti zatraženo održavanje održavanje hitne sjednice Narodne skupštine RS-a, a u vezi s odlukom Ustavnog suda BiH, koji je proglasio nesutavnim član 53. Zakona o poljoprivrendom zemljištu entiteta RS.