open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Da li je ovo 11 Zmajeva koje će Robert Prosinečki poslati na Italiju?
Zmajevi će imati motiv, ali i obavezu prema navijačima
13.11.2019. u 16:32
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će igrati jednu od čudnijih utakmica u svojoj historiji.

U pretposljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na Bilinom polju će gostovati moćna Italija, višestruki prvak svijeta, nekadašnji prvak Evrope, ekipa koja "melje" sve pred sobom, a Zmajevima ovaj meč gotovo da ništa ne znači.

Teoretski, postoji još promil (ili tačno 0,68 posto) šansi da odemo direktno na EURO, ali o tome je u ovom trenutku iluzorno čak i pričati.

No, Zmajevi će imati motiv, ali i obavezu prema navijačima. Ujedno ovo će selektoru Robertu Prosinečkom biti prilika da počne sa uigravanjem tima koji će u martu kroz play-off Lige nacija (baraž) pokušati izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.

Stručni štab u predstojećom meču neće moći računati na povrijeđene Tonija Šunjića i Amera Gojaka, a male su šanse da će se do utakmice oporaviti i Elvis Sarić, inače selektorov miljenik...

Prosinečki ima nekoliko dilema kada je u pitanju odabir startne postave, ali je poznato većina igrača koji će istrčati na teren stadiona Bilino polje.

Na golu će biti Ibrahim Šehić, a zadnju liniju trebali bi sačinjavati Zoran Kvržić, Ermin Bičakčić, Adnan Kovačević i Sead Kolašinac. Postoji mogućnost da umjesto Kovačevića "uskoči" Samir Memišević.

Gužva će biti i u veznom redu. Za sada je siguran samo Miralem Pjanić, a društvo bi mu trebali praviti Muhamed Bešić i Rade Krunić ili Gojko Cimirot. Po desnom boku djelovat će Edin Višća, a lijevo Haris Duljević. Mjesto u vrhu napada rezervisano je za kapitena Edina Džeku.

Mogući sastav BiH: Šehić, Kvržić, Bičakčić, Kovačević (Memišević), Kolašinac, Pjanić, Bešić, Krunić (Cimirot), Višća, Duljević, Džeko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.