- Čestitam Španiji na osvojenoj Ligi nacija, a svojoj reprezentaciji na sjajnom uspjehu i velikoj borbi, te da zahvalim navijačima na dolasku, sjajnoj atmosferi i podršci tokom cijele utakmice - rekao je Dalić i osvrnuo se na ono što je nedostajalo u finalu:

- Bilo je teško kroz svih 120 minuta, a nedostajalo nam je više šansi, više brzine i napadačkih akcija u zadnjoj trećini, ali to je takva utakmica, to je finale. Nisu ni Španci stvorili puno više prilika, bila je ravnopravna utakmica u kojoj smo malo bili bolji mi, a malo oni.

Kako je rekao, želja mu je da kapetan Luka Modrić ostane u reprezentaciji.

- Svima nam je teško, što je razumljivo, ali moramo biti ponosni s obzirom na to da smo napravili veliku stvar. Luka će donijeti svoju odluku, no treba mu dati vremena da se slegnu dojmovi, sada nije lako ni govoriti niti donositi odluke. Emocije, adrenalin..., teško je bilo. Večeras je odigrao odlično, istrčao svih 120 minuta drugi put ovih dana.

Ja bih želio da ostane, on nam je važan igrač. Svi želimo da ostane - rekao je Dalić i zaključio:

- U ovih pet godina imamo sjajne rezultate i tri medalje. Žao nam je, nakon izgubljenog finala razočaran si drugim mjestom, ali ova me konstanta veseli, to je velika stvar. Da je neko govorio o tri hrvatske medalje u historiji, sumnjali bismo, a tri medalje u pet godina velika su stvar. Nakon 1998. godine mislili smo da ih više ni neće biti. I utakmica protiv Španije pokazuje da Hrvatska ima potencijal i može se nositi sa svima.