open-navfaktor-logo
search
Nakon požara
Danas Dan žalosti u Novom Pazaru zbog tragedije u kojoj je život izgubilo četvero djece
Grad Novi Pazar donio je odluku o proglašenju 6. marta 2023. godine Danom žalosti zbog tragičnog požara koji se dogodio jučer ujutro, u kojem je život izgubilo četvero djece.
06.03.2023. u 08:55
get url
text
Tragedija u Novom Pazaru

VEZANI TEKST - Detalji tragedije u Sandžaku: Otac navodno pokušavao preko terase doći do djece, spekulira se o mogućem uzroku požara

Prema ovoj odluci, sve zastave u gradu će biti spuštene na pola koplja, a mediji i ugostiteljski objekti će se suzdržati od emitovanja muzike, svi zabavni događaji će biti odloženi, javlja RTV Novi Pazar.

- Grad Novi Pazar na ovaj način izražava svoju sućut i ukazuje na potrebu solidarnosti u ovim teškim trenucima. Svi građani su pozvani da se pridržavaju ove odluke - navedeno je.

U požaru koji je izbio jučer u stanu zgrade u Novom Pazaru život je izgubilo četvero male djece, dok su njihovi roditelji povrijeđeni. Portal Sandžak Bosna danas objavio je da su u pitanju blizanci u dobi od tri godine, jedno dijete od dvije godine i beba. U bolnici u Novom Pazaru su kazali da je jedno od četvero djece davalo znakove života, ali reanimacija nije uspjela.

Otac nastradale djece je teško povrijeđen, na više od 50 posto površine tijela ima opekotine drugog, trećeg i četvrtog stepena. Zbog težine povreda otac je prebačen na daljnje liječenje u Klinički centar Srbije, dok je majka zadržana na odjeljenju Opće hirurgije u Novom Pazaru.

Mediji su prenijeli da je otac djece preko terase pokušao da uđe u sobu kod djece, ali nije uspio da probije vrata koja su bila zaglavljena. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.