Nove padavine u Bosni tokom noći na subotu. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između šest i 12°C, na jugu zemlje do 14°C.

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati, izraženije u drugom dijelu dana. Pri tome će opšta slika pretežno biti ljepša u Bosni, ponajviše zbog djelimično stabilnijeg vremena. Tegobe kod hroničnh bolesnika trebale bi se umanjiti. Na jugu će preovladavati promjenljivo vrijeme, što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati poteškoće poput glavoboje, nervoze, nesanice. Mada će biti malo toplije u odnosu na protekli period, neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Sutra će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Kiša i pljuskovi se očekuju uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno i lokalno može padati kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i šest stepeni, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 14°C.

U nedjeljuće također biti u cijeloj zemlji pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između ćetiri i sedam stepeni, na jugu zemlje do 10°C.