U drugoj polovini dana širom zemlje su izgledni slabi lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 19°C. U Sarajevu djelomično vedro. Malo kiše može pasti u jutarnjim satima i poslije podne. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C.

Bimeteorološka prognoza je povoljnija u odnosu na protekli period. Stabilnije vrijeme, uz umjerene temperature zraka, ugodno će djelovati na većinu populacije, a hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba. Povremeni sunčani intervali, dodatno će popraviti opštu sliku. Manje poteškoće u vidu promjene raspoloženja, glavobolje, moguće su kod osjetljivijih osoba u poslijepodnevnim satima, pretežno zbog lokalno izraženije nestabilnosti i pljuskova.

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne ili večernjim satima se očekuje kiša. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu do 12, a najvša dnevna od 13 do 20 stepeni.

U petak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u planinskim dijelovima sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od jedan do sedam, na jugu do 10, a najviša dnevna od pet do 11, na jugu do 15 stepeni.

U subotu će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od četiri do 10, a najviša dnevna od osam do 14, na jugu do 18 stepeni.