Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i dva stepena, na jugu zemlje do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12°C, na jugu zemlje do 16°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilnije vrijeme, praćeno povremenim sunčanim intervalima i temperaturama koje će danju porasti, mada usljed umjerenog sjevernog strujanja ne tako izrazito, pozitivno će djelovati na raspoloženje većine ljudi. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Tokom jutra i večeri preporučljivo je biti oprezniji i posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, a boravak na otvorenom, po mogućnosti prilagoditi toplijem dijelu dana.

Sutra će u našoj zemlji prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i jedan, na jugu zemlje do šets stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

U petak u drugom dijelu dana se očekuje naoblačenje sa sjevera koje će u Bosni uvjetovati kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. Prijepodne jugo, koje će u drugoj polovini dana promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i tri, na jugu do sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između osam i 13°C.