open-navfaktor-logo
search
Južni vjetar u BiH
Danas najviše temperature do 26 stepeni, hronični bolesnici će imati tegobe
Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U večernjim satima na području Hercegovine je moguć poneki lokalni pljusak.
04.10.2020. u 08:38
get url
text

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

Danas će biometeorološke prilike biti nepovoljne, izrazitije u Hercegovini i Krajini. Usljed nestabilnog vremena i južine, hronični bolesnici će imati jače tegobe većim dijelom dana. Preporučljivo je umanjiti kretanje i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Sa dolaskom noći, negativni uticaj promjene će malo oslabiti.

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana ili u večernjim satima ponegdje na jugu i zapadu naše zemlje su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 21, a dnevna od 22 do 28 °C.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom u Hercegovini. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 25 °C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne kiša se očekuje na sjeveru i sjeverozapadu naše zemlje, a do kraja dana u većem dijelu Bosne. U večernjim satima padavine uglavnom u Hercegovini i na zapadu Bosne. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 17 do 23 °C.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.