Temperature zraka u 7 sati: Bihać, Bijeljina, Drvar, Prijedor, Sanski Most, Tuzla 0; Banja Luka, Bjelašnica, Doboj, Gradačac 1; Bugojno, Zvornik 2; Zenica 3; Ivan-sedlo, Livno, Sarajevo, Sokolac 5; Grude, Široki Brijeg 10; Mostar, Trebinje 11 i Neum 13 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 931 hPa, za 13 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva na sjeverozapadu Bosne sa susnježicom ili snijegom, u ostatku zemlje kiša. Na planinama sa snijegom. Poslijepodne u Bosni prestanak padavina, a u Hercegovini lokalno slaba kiša. Vjetar slab promjenjivog smjera. Temperatura zraka u Bosni između 0 do 6, a u Hercegovini između 8 i 12 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa kišom. Padavine uglavnom u jutarnjim satima i prijepodne. Temperatura zraka između 3 i 6 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Iz BIHAMK-a navode da raskvašenog i ugaženog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na putnim pravcima Bihać - Bosanski Petrovac - Ključ i Bosanski Petrovac - Drvar.

Zbog kiše koja ledi u dodiru sa tlom pojačan oprez savjetuje se na dionicama Bugojno - Novi Travnik, Livno - Kamensko, Livno - Šujica i Resanovci - Drvar, vidljivost je smanjena zbog magle.

- Na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, a skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme – navode iz BIHAMK-a.