open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Danas sunčano i hladno, jutros veliki minusi
Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme.
13.01.2022. u 07:38
get url
text

Jutros je najniža temperatura zraka izmjerena na Bjelašnici, minus 15 stepeni, u Bugojnu i Drvaru je bilo minus 12, Bihaću, Ivan-sedlu i Sarajevu minus deset, na Sokocu minus devet, u Sanskom Mostu minus osam, Tuzli i Zenici minus sedam...

Najviša dnevna temperatura zraka danas će biti između minus tri i dva stepena, na jugu zemlje od šest do 10°C.

Biometeorološke prilike dodatno će se popraviti i većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Nakon vedrije noći, u jutarnjim satima će biti hladno, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju prikladnoj zaštiti od niskih temperatura i djelimično reducirati aktivnosti. U ostatku dana ugodnije, uz blagi porast temperatura i stabilnije vrijeme, sa sunčanim intervalima. Na jugu zemlje, uz malo više temperature zraka u odnosu na unutrašnjost. Tegobe kod hroničnih bolesnika djelimično će se umanjiti.

Sutra će biti prolazno naoblačenje sa sjevera prijepodne. Ponegdje u sjeveroistočnim područjima moguće je i provijavanje slabog snijega. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus dva, na jugu zemlje do četiri, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između jedan i sedam, na jugu zemlje od devet do 13 stepeni.

U subotu će u centralnim područjima biti pretežno oblačno vrijeme, a ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i četiri, na jugu zemlje do šest, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između jedam i sedam, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.