open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Danas sunčano, na jugu do 30 stepeni
Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama centralne, istočne i sjeverozapadne Bosne magle i niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 22 do 28, na jugu do 30 °C.
02.10.2021. u 08:27
get url
text

Stabilnije vremenske prilike, sa više sunca, uvjetuju povoljnu biometeorološku prognozu. Većina populacije bit će boljeg raspoloženje, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Nakon vedrije noći, tokom jutra prohladno, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju primjerenom odijevanju. U nastavku dana će temperature porasti, biće ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom.

Sutra će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od osam do 13, na jugu do 16, a dnevna od 23 do 29 °C.

U ponedjeljak će preovladavati sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od osam do 14, na jugu do 16, a dnevna od 23 do 29 °C.

U utorak, u većem dijelu zemlje jutro pretežno sunčano. Tokom dana porast naoblake u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslijepodne ili u večernjim satima lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i na jugozapadnu Bosne. Jutarnja temperatura od 10 do 16, u Hercegovini i Krajini do 20, a dnevna od 23 do 29 °C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.