Nakon što su bili pozitivni na COVID-19 Moyes i igrači Issa Diop i Josh Cullen morali su napustiti Olimpijski stadion London uoči pobjede nad Hullom u Liga kupu Engleske u utorak.

VEZANI TEKST - Evakuacija sa stadiona: Trener i dvojica igrača pred utakmicu saznali da su pozitivni na COVID-19, meč odigran

Irvine će u nedjelju ponovo biti na klupi Čekićara i komunicirat će s Moyesom.

- David će biti menadžer. Sve što budemo radili prethodno će menadžer odobriti i on će donositi odluke o svemu. On donosi odluke svakako, a ja sam, poput ove konferencije za novinare, samo glasnik. Dobro je, razgovarao sam s njim nekoliko puta jutros i ne osjeća nikakve simptome. Očito je sve ovo malo frustrirajuće za njega, ali nosi se s tim. Diop i Cullen su također dobro. Frustrirani su jer ne mogu doći, ali takva je situacija i oni to razumiju. Niko od njih ništa ne osjeća, pa su možda zbog toga frustrirani - kazao je Irvine za britanske medije.

Moyes, Diop i Cullen i dalje nemaju nikakve simptome oboljenja COVID-19. Utakmica trećeg kola Premier lige između West Hama i Wolvesa igraće se u nedjelju na Olimpijskom stadionu sa početkom u 20 sati.