open-navfaktor-logo
search
Žrijeb u Malagi
Davis Cup reprezentacija BiH gostuje u Švedskoj
Izvlačenje za kvalifikacione mečeve u "Davis Cup by Rakuten" takmičenju za 2023. godinu održano je jučer u španskoj Malagi.
28.11.2022. u 11:25
get url
text

U finalnoj grupnoj fazi igrati će najboljih 16 reprezentacija svijeta, koje će svoje učešće u grupnoj fazi tražiti kroz predstojeće kvalifikacione mečeve.

Voljom žrijeba Davis Cup reprezentacija BiH će početkom februara naredne godine igrati u gostima protiv selekcije Švedske, 13. reprezentacije na zvaničnoj rang-listi najboljih selekcija svijeta. Teniska reprezentacija BiH nalazi se na 29. mjestu rang-liste.

Najbolji rangirani teniseri Švedske su braća Mikael i Elias Ymer. Mikael Ymer je 71. igrač svijeta, a njegov stariji brat Elias se trenutno nalazi na 130. mjestu najboljih tenisera svijeta, dok je Andre Goransson u dubl konkurenciji 73. teniser svijeta, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Pobjedom nad Švedskom selekcijom, bosanskohercegovački reprezentativci Damir Džumhur, Tomislav Brkić, Nerman Fatić, Mirza Bašić, zajedno sa selektorom Zoranom Zrnićem, izborili bi plasman u grupnu fazu "Davis Cupby Rakuten" takmičenja, što je bio najbolji rezultat ove sjajne generacije.  

Kvalifikacioni Davis Cup meč između Švedske i BiH će se odigrati 3, 4. ili 5. februara 2023. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.