VEZANI TEKST - SDP o potezu Vlade KS: Odluka da kuponi za nezaposlene poskupe za 130 posto je katastrofalna

To bi, kako navode, bilo sasvim opravdano, da istu odluku o povećanju nisu donijeli upravo članovi smijenjene vlade, osnosno kadrovi Naše stranke i SDP-a.

- Krijući povećanje cijena kupona nezaposlenim građanima, i optužujući druge za njihova djela, nastoje da obmanu i ponize građane. Javnosti je već dostupan originalni sporazum o povećanju cijene, potpisan od Edina Forte, nekadašnjeg premijera Kantona Sarajevo. Ironično je da se radi o bivšem premijeru koji je i sam bio nakratko nezaposleni. Naime, nakon smjene vlade Forto nije uspio pronaći novo zaposlenje, pa je kreirana nova pozicija u Našoj stranci kako bi mogao nastaviti primati plaću sa budžeta, što mnogi nezaposleni ne mogu ni zamisliti - navodi se u saopćenju.

Ovo je, dodaju iz DF-a, samo jedan u nizu katastrofalnih poteza vlasti "šestorke", nakon stranačkih zapošljavanja, pokušaja premijera Forte da uzme dupli paušal i laganja u javnosti kako to nije učinio, pokušaja da se dodijeli 200.000 KM fiktivnoj instituciji "Institut za kulturu i umjetnost" gdje su postavljeni članovi Naše stranke, imenovanjem osuđenih osoba poput Zarfe Dupovac i ratnih zločinaca poput Envera Zornića I mnogih drugih skandala koji su potresali vladu "šestorke".