Reakcija Bećirovića uslijedila je nakon Dodikovog obraćanja na otvaranju početku radova na izgradnji dionice autoputa Rača - Bijeljina, saopćio je SDP. 

- Gospodine Vučiću, s obzirom na to da se niste ogradili od provokatorskih i kvislinških riječi Milorada Dodika, dužan sam Vam skrenuti pažnju da Vi danas niste došli "na svoje" niti Vam Dodik ni pedlja od državne teritorije Bosne i Hercegovine može dodijeliti. Da ne bude zabune, Vi ste danas boravili na teritoriji nezavisne, suverene i nedjeljive države Bosne i Hercegovine i to treba upamtiti dobro i za sva vremena. Bosne i Hercegovine je bilo, ima i bit će je zauvijek. Ravnopravna saradnja da, tiha okupacija ne - rekao je Bećirović i dodao:

- Gospodine Vučiću, Vi niste došli "na svoje", Vi ste u državi koja je punopravna članica Ujedinjenih nacija i čiji je suverenitet i teritorijalni integritet neupitan. Vi ste danas boravili u državi čiji je glavni grad Sarajevo, a ne Beograd. Preko državne granice između naše dvije zemlje ste ušli u Bosnu i Hercegovinu, preko državne granice ćete je i napustiti. I Vi i ja znamo da ništa od države Bosne i Hercegovine nećete ponijeti sa sobom, koliko god Vam Dodik govorio drugačije.

VEZANI TEKST - Dodik dočekao Vučića ponižavajući državu BiH čiji je šef: Dobrodošli na svoje i među svoje!

Gospodine Vučiću, mi kada dođemo u Srbiju, mi ne kažemo da smo došli "na svoje". To je Vaša država i mi to poštujemo. Mi očekujemo da i Vi poštujete našu državu Bosnu i Hercegovinu. Srbiju nećemo, Bosnu i Hercegovinu ne damo. Nikome! Nikada! I ni po koju cijenu!

Vrijeme je da se ogradite od suludih i zapaljivih poteza ekstrema Dodika i da se svi u regionu okrenemo razvoju i saradnji, a ne reinkarnaciji agresorske politike.