Utorak, 16.08.2022.
Denis Bećirović glasao u OŠ "Sjenjak" FOTO: FAKTOR

Denis Bećirović obavio građansku dužnost u Tuzli

Na velikom broju biračkih mjesta u Tuzli od jutros vladaju gužve, pa građani čekaju u redovima

Kandidat SDP-a za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović glasao je jutros u Osnovnoj školi "Sjenjak" u Tuzli. Bećirović je na biračko mjesto došao u društvu supruge i morali su čekati u redu da bi obavili svoju građansku dužnost.

Na velikom broju biračkih mjesta u Tuzli od jutros vladaju gužve, pa građani čekaju u redovima.

- Važno je da što više građana danas izađe na izbore i da u miru i staloženo odaberu one koji će naredne četiri godine upravljati državom. Političari su govorili i tokom kampanje i unazad četiri godine. Danas treba da govore građani Bosne i Hercegovine. Veoma je važno da nakon današnjeg glasanja pobijede birači u BiH, a nikako brojači glasova. To je također važna poruka. Očekujem da će se ogroman broj ljudi u BiH opredijeliti za jedan put ka evropskoj BiH, koja će snažno krenuti u punopravno članstvo NATO saveza i EU. Očekujem da će se opredijeliti da krenu ka pravednijoj Bosni i Hercegovini. Ja sam veliki optimista da će se to desiti - rekao je Bećirović prije glasanja.

On je rekao da smatra da je njegova predizborna kampanja bila pozitivna.

- Prvi put u postdejtonskom periodu je jedan kandidat za člana Predsjedništva od prvog do zadnjeg dana vodio pozitivnu kampanju. Ni jednu jedinu ružnu riječ nisam govorio o protukandidatima, govorio sam o svojim idejama, o svom programu, o svom timu i očekujem da ćemo večeras svi zajedno pokazati da je moguće da pobijedi pozitivna BiH - zaključio je Bećirović.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh