Istekla dozvola

Deponija Uborak danas ponovo blokirana, Mostar će opet biti zatrpan smećem

Objavljeno: 04.12.2019. u 10:30 Autor: A. B. Š.

Jedno teretno vozilo je upravo vraćeno sa kapije

FOTO: A. Bečić Šuta

Deponija Uborak od danas je drugi put ove godine blokirana. Nekoliko desetaka građana okupilo se danas kod deponije Uborak u Mostaru. Okupljeni građani blokirali su ulaz u deponiju i odvoz smeća, a tako će kažu biti sve dok nadležni ne ispune njihove zahtjeve.

Nezadovoljni građani poručuju da će istrajati, dok gradska vlast poziva policiju da omogući dalje odlaganje smeća. Razlog nove blokade je, prema riječima mostarskih aktivista, nastojanje vladajućih da se i dalje smeće odlaže na Uborak, bez obzira na to što ova deponija odlukom Ministarstva okoliša Federacije BiH od danas neće imati okolišnu dozvolu.

Aktivisti nisu dobili ni čvrste garancije o skorom izmještanju mostarske deponije na novu lokaciju. A sve dok takvu garanciju ne dobiju, mještani naselja na Sjeveru namjeravaju ostati ispred kapija deponije i ne dozvoliti ulazak teretnih vozila sa smećem.

Jedno teretno vozilo je upravo vraćeno sa kapije. Podsjetimo, prošli put kada je Uborak blokiran, ranije ove godine, Mostar je bio zatrpan smećem.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije