open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Derbi u Vrapčićima: Željo sa igračem više do boda protiv Veleža
Fudbaleri Veleža i Željezničara podijelili su bodove u derbiju 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Rođeni su u Vrapčićima poveli golom MUlića u 7. minuti, a za konačnih 1:1 pogodio je Alispahić u 81. minuti. 
24.10.2020. u 18:45
get url
text

Odmah na startu meča, u 2. minuti pokušao je Radovac, ali je Erić odbranio njegov pokušaj.

A već u narednom napadu u 7. minuti, domaći su poveli. Na ubacivanje Cvijanovića, stoperi Želje su spavali, a korpulentni Mulić glavom je poslao loptu u mrežu iza leđa nemoćnog Erića.

U 11. minut Željo je mogao do izjednačenja. Ćosić je nespretno reagovao, ali je Bobić na mjestu i izbija loptu u korner.

Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja izuzev koškanja Asima Zeca i Radovića. Bilo je laktanja, povlačenja, hrvačkih zahvata..., a na kraju je krilni fudbaler Želje dobio žuti karton.

Na otvaranju drugog poluvremena u dva navrata zaprijetio je Štilić iz slobodnjaka, ali bez promjene rezultata.

U 55. minuti Velež je ostao sa igrače manje, kada je Ćivić dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Iako brojčano inferiorniji, Mostarci su u 61. minuti mogli do drugog gola, ali je Erić zaustavio pokušaj Brandaa.

Desetak minuta kasnije slična situacija, s tim da je ovaj put šutirao Cvijanović, a golman Želje je ponovo spasio svoj gol.

Uslijedio je pritisak Plavih koji je urodio plodom u 81. minuti kada je Alispahić matirao Bobića za konačnih 1:1.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.