open-navfaktor-logo
search
Oduševili javnost
Desetogodišnji navijač Uniteda tražio od Kloppa da prestane pobjeđivati, Nijemac mu brzo odgovorio
Desetogodišnji navijač Manchester Uniteda u simpatičnom je pismu zamolio menadžera Liverpoola Jurgena Kloppa da prestane pobjeđivati, a na iznenađenje njegove porodice, Nijemac mu je ubrzo odgovrio.
22.02.2020. u 13:29
get url
text

Maleni navijač Darragh Curley oduševio je javnost, a nije se dugo čekalo da mu Nijemac odgovori. Britanski mediji pišu kako je dječak pisao Kloppu u sklopu školskog zadatka.

- Liverpool ostvaruje previše pobjeda. Ako pobijedite u još deset utakmica, imat ćete najdužu seriju nepobjedivosti u engleskom nogometu. S obzirom na to da sam navijač Uniteda, to me čini tužnim. Molim vas izgubite sljedeću utakmicu. Samo trebate dozvoliti vašem protivniku da zabije gol. Nadam se da sam vas uvjerio da ne osvojite ligu ili makar da ne pobjeđujete više - poručio je mladi Darragh.

Ubrzo mu je stigao odgovor sa Anfielda, i to baš od Kloppa.

-Nažalost, ne mogu ispuniti tvoju želju. Koliko god ti htio da Liverpool izgubi, moj posao je da učinim sve kako bi klub pobijedio pošto milioni ljudi širom svijeta žele da se dogodi upravo to. Ne želim njih iznevjeriti - napisao mu je Klopp i dodao:

"Na tvoju sreću, gubili smo utakmice u prošlosti i siguran sam da će se to događati i u budućnosti. Problem kada imaš 10 godina je što misliš da će stvari uvijek biti kao što su sada. Ja ti s 52 godine mogu reći da nije tako. Nadam se da ćemo ostvariti još pobjeda i da ćemo osvojiti neki trofej, a da to neće tebe razočarati. Iako su naši klubovi rivali, postoji veliko poštovanje među nama. To je ono što je najvažnije u nogometu".

Liverpool je prvi u Premiershipu sa 76 bodova, čak 22 više od Manchester Cityja i skoro su riješili pitanje osvajača titule ove sezone. Redsi u 26 odigranih utakmica u prvenstvu ne znaju za poraz, imaju 25 pobjeda i samo jedan neriješeni rezultat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.