open-navfaktor-logo
search
Općina Stari Grad
Destanović: Žao mi je što Klub NiP ponašanjem pokazuju da ne žele izgradnju bazena Bentbaša
Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić planirao je programom rada za 2023. godinu projekat revitalizacije bazena Bentbaša te su danas Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo predočene informacije o poduzetim radnjama. 
23.02.2023. u 19:53
get url
text

Istaknuto je da su uključene sve releventne institucije i viši nivoi vlasti koji su prepoznali značaj ovih projekata, te dali svoju podršku.

Po pitanju revitalizacije bazena Bentbaša istaknuto je da je u toku izrada studije izvodljivosti te aktivnosti na izradi finalnog Idejnog projekta kojim će biti ispoštovani svi zakonski propisi, te da će projekat prije izdavanja urbanističke saglasnosti biti prezentiran Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo.

Međutim, iz Pres-službe Općine Stari Grad tvrde da su pojedini vijećnici tokom te tačke iznosili pitanja i komentare koji su upućivali na to da žele opstruirati revitalizaciju bazena Bentbaša ili dovesti do toga da se probiju rokovi koji su postavljeni za projekat.

- Žao mi je što Klub Naroda i Pravde ponašanjem pokazuju da ne žele izgradnju bazena Bentbaša iako bi trebali biti svjesni koliki je značaj ovog projekta za građane. Isto tako, trebali bi znati da je posao službi da osiguraju da budu ispunjeni svi uvjeti prije nego što se projekat nađe pred općinskim vijećnicima. Nemaju razloga da preispituju naš rad jer mi radimo u skladu sa zakonom i izgradnja bazena Bentbaša će, kao što je načelnik Hadžibajrić obećao građanima, početi ove godine - kazala je sekretarka organa državne službe Alma Destanović.

Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo nije prihvatilo prijedlog Kluba NiP Stari Grad da se formira komisija koja će učestvovati u izradi idejnog rješenja, te da se uputi u javnu raspravu u trajanju od 30 dana, čime su pokazali opredjeljenje da većina vijećnika podržava aktivnosti pokrenute na revitalizaciji bazena Bentbaša, saopćeno je iz Općine Stari Grad. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.