open-navfaktor-logo
search
Živi Željezničar
Detalj koji otkriva koliko je Amaru Osimu bila bitna pobjeda protiv Zrinjskog
Strateg Plavih i njegovi saradnici dobili su apsolutnu podršku od čelnika kluba i navijača, a najtrofejniji trener znao je šta mu je raditi
05.08.2019. u 18:49
get url
text

Na Grbavici pušu neki novi vjetrovi. Nakon razočaravujuće prošle sezone koja je kulminirala nedobijanjem licence za nastup u UEFA Evropskoj ligi, upaljeni su crveni alarma i uslijedila je opća mobilizacija.

Predsjednik Nihad Selimović podnio je ostavku, a mnogi su Plavim predviđali krah i u sezoni koja je nedavno startala. Međutim, Skupština je brzo reagovala, imenovan je novi prvi čovjek klub (Admir Džubur), nova Uprava, a velikan sa Grbavice "probudio se iz nokdauna".

Trener Amar Osim i njegovi saradnici dobili su apsolutnu podršku od čelnika kluba i navijača, a najtrofejniji trener znao je šta mu je raditi. Zasukao je rukave i u skladu sa finansijskim uvjetima posložio tim koji je odradio pripreme u Livnu i nakon tri kola na diobi je prve pozicije sa sedam bodova (isti broj bodova imaju Sarajevo i Čelik).

No, ono što može radovati navijače, koji su su u velikom broju vratili na tribine, je da su Plavi za svih sedam bodova uložili maksimalne napore. Nes(p)retno su ostali bez "trice" na premijeri protiv Borca, ali su to kompenzirali gostujućim trijumfom protiv Mladosti (do tada Željo nikada nije slavio u Doboju kod Kaknja) i velikom pobjedom sinoć u derbiju 3. kola protiv mostarskog Zrinjskog.

Osimovi izabranici i sinoć su pokazali borbenost, nisu se štedjeli i, nije floskula, za tri boda su "ostavili srce na terenu".

A koliko trener Amar Osim i svi "žive Željezničar" najbolje potvrđuje detalj iz četvrte minute sudijske nadoknade. Sulajman Krpić i Mustafa Mujazinović nisu su "razumjeli" i na centru su izgubili jednu loptu. Dok je kapiten Krpić odmah pohitao u sprint, zbujenjeni Mujezinović ostao je pored aut-linije, a Osim je "poludio" i iz punog trka "katapultirao" veznjaka u teren... Upravo ovaj detalj najbolji je pokazatelj koliko je treneru Plavih značila pobjeda protiv Plemića.

Zalaganje i "svaku prolivenu kap znoja" prepoznala je i publika. Više od 8.000 ljubitelja fudbala zadovoljni su napustili Grbavicu, kojom je dugo poslije utakmice odzvanjalo "Bit će Željo opet šampion". S ovakvim pristupom ni titula nije nedostižna...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.