VEZANI TEKST - Policajac u Priboju pretukao mladića na smrt: Za osumnjičenim se traga

Ovo potvrđuju zapisi sa videokamere iz ugostiteljskog objekta, tvrdi Blic.rs koja je zabilježila trenutke uoči nemilog događaja i sve što se potom zbilo. Policajac koji se sumnjiči za ubistvo i dalje je u bjekstvu i za njim je Policijska uprava Prijepolje raspisala potragu.

U noći između subote i nedelje, negdje oko ponoći, kako svjedoči snimak koji je pregledala policija, Igor Avramović i Ervin Ćelahmetović stajali su jedan do drugog za šankom kafića, svaki sa svojim društvom. Nakon izvjesnog vremena došlo je do svađe između njih dvojice, da bi u jednom trenutku Igor potegao pesnicu na Ervina i tri puta ga, za sekundu – dvije, udario u glavu. Usljed zadobijenih udaraca Ervin je pao na pod, u međuvremenu i glavom zakačio šank, i ostao nepomično da leži.

Policajac – pripadnik Interventne jedinice u Beogradu, koji je u subotu bio u rodnom gradu, odmah potom je napustio lokal, dok su Ervinu u pomoć pritrčale medicinske sestre koje su u istom kafiću bile u noćnom provodu. Ervin nije bi pri svijesti, ali je u tim trenucima bio živ.

Ubrzo je u kafić stigla ekipa Hitne pomoći koja je 35-godišnjaka prevezla u Opću bolnicu Priboj gdje je i reanimiran. Uprkos svim naporima ljekara da ga spasu, dva sata kasnije Ervin Ćelahmetović je preminuo.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu juče je izvršena obdukcija tijela nesrećnog Pribojca. Utvrđeno je da je uzrok smrti krvarenje u mozgu izazvano pucanjem velikog krvnog suda. Na osnovu snimka do kojeg je došla istraga vidi se da je Ervin lijevom stranom glave udario o šank, ali povrede na tom mjestu nisu primijećene. Zapravo, povrede su zabilježene na desnoj strani glave u koju ga je Igor udario.

VEZANI TEKST - Zbog pomaganja u bjekstvu: Uhapšeni otac i djevojka policajca koji je u Priboju ubio Ervina

U Priboju su juče kružile glasine da je do svađe između Igora i Ervina navodno došlo zbog lomljenja čaša u lokalu.

Toga jeste bilo, ali ne u neposrednoj blizini njih dvojice i ne u vrijeme kada je došlo verbalnog konflikta koji se pretvorio u tragediju. Također, i tome svjedoči snimak, kao neistinita se pokazala priča da je policajac na ruci imao "bokser", piše Blic.rs.

Tek, policija u Priboju jučer je zadržala troje Igoru bliskih osoba koji se sumnjiče da su mu pomogli prilikom bjekstva. Radi se o jednoj djevojci, prijatelju i članu familije.