Bilo je ovo najmasovnije boksersko prvenstvo u BiH, na kojem je nastupilo više od 120 boksera iz cijele države iz 25 bh. klubova, a bokseri su pokazali raskošan talenat i svu čar ovog sporta.

Bokserski klub Novi Grad - Sarajevo, je poslije eliminacionih i polufinalnih borbi uspio sa svojim bokserima izboriti čak petnaest (15) finalista. Poslije odboksovanih finalnih borbi bokseri Novog Grada osvojili su devet zlatnih medalja, šest srebrenih i tri bronzane medalje, te tako postali najtrofejnija ekipa prvenstva.

Osvajači zlata su Emir Kunovac, Hanan Katana, Maid Zulčić, Deilan Zemanić, Ernad Šahović, Eldar Hodžić, Haris Aganović, Ajla Tinjak i Tara Bohatjuk.

- Ovaj fantastični uspjeh je pokazatelj zajedničkog marljivog rada stručnog štaba i boksera što se na kraju pokazalo uspješnim - poručili su iz kluba.

Za boksere iz Novog Grada nema predaha, jer bi, ukoliko epidemiološke mjere dozvole, od 23. novembra do 3. decembra trebali nastupiti na Evropskom prvenstvu za juniore koje će se održati u Sofiji. Međutim, put u Bugarsku je pod upitnikom, jer u našem timu je nekoliko članova pozitivnih na COVID-19.

Boje BiH u Bugarskoj bi trebali braniti Ernad Šahović, Eldar Hodžić i Deilan Zemanić, a sva trojica su osvajači medalja na državnom prvenstvu, čime su stekli status juniorskih reprezentativaca BiH.

Treba napomenuti da je članica ovog kluba Tara Bohatjuk osigurala bronzanu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu u boksu, koje se održava u Budvi, što je tek druga evropska medalja za BiH.