open-navfaktor-logo
search
Građani nezadovoljni
Dezinficiraju li se GRAS-ova vozila, ko vrši kontrolu putnika
Svaki dan tramvajem idem na posao i ulazim na polaznoj stanici na Ilidži, niti jedno jutro nisam vidio da se vrši dezinfekcija. Tramvaj dođe na stanicu, putnici izađu, a zatim ulaze novi putnici. Uđem u tramvaj koji je uvijek prljav, ni ne pomete se, a kamoli šta više. Ne znam da li se vrši dezinfekcija uopće i da li se tramvaji čiste ikad i pitam se kada jer su uvijek prljavi. U tramvajima nekada bude jedan revizor koji stoji naprijed, a nekada nema nikakve kontrole. Bude i putnika bez maske, kazao je čitatelj Faktora.
11.11.2020. u 13:49
get url
text

Krizni štab Kantona Sarajevo naložio je javnim gradskim prijevoznicima da trebaju angažirati kontrolore koji će pratiti ulazak putnika u vozila javnog gradskog prijevoza prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

Navedeno je kako su redari dužni da ne dozvole ulazak putnika u vozila javnog gradskog saobraćaja bez zaštitne maske i više od dozvoljenog broja definisanog za svako vozilo.

Navedeno je također da nakon svakog turnusa prijevozno sredstvo treba dezinfikovati.

S obzirom na to da se građani, putnici, svakodnevno žale na higijenu u vozilima GRAS-a, pitali smo vrši li se dezinfekcija i vrši li se kontrola broja putnika.

- Dezinfekcija vozila GRAS-a se vrši po povratku u remizu u noćnim satima svaku večer. Povremena dezinfekcija se vrši i na polaznim terminalima. Vozači također imaju zadužene prskalice sa sredstvima za dezinfekciju. Naši kontrolori su angažovani ujedno kao redari i daju maksimum kako ne bi dozvolili ulazak bez maske u vozila – kažu iz Kriznog štaba GRAS-a.

Ističu da je broj putnika smanjen te je samim tim i dovoljan broj vozila uključen u saobraćaj.

- KJKP GRAS čini sve napore kako bi zaštitio svoje osoblje i uposlenike kao i sve ostale korisnike naših usluga. Apelujemo na građane Sarajeva da u maksimalnoj mjeri poštuju preporuke kriznih štabova – naveli su iz GRAS-a.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.