Krizni štab Kantona Sarajevo naložio je javnim gradskim prijevoznicima da trebaju angažirati kontrolore koji će pratiti ulazak putnika u vozila javnog gradskog prijevoza prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

Navedeno je kako su redari dužni da ne dozvole ulazak putnika u vozila javnog gradskog saobraćaja bez zaštitne maske i više od dozvoljenog broja definisanog za svako vozilo.

Navedeno je također da nakon svakog turnusa prijevozno sredstvo treba dezinfikovati.

S obzirom na to da se građani, putnici, svakodnevno žale na higijenu u vozilima GRAS-a, pitali smo vrši li se dezinfekcija i vrši li se kontrola broja putnika.

- Dezinfekcija vozila GRAS-a se vrši po povratku u remizu u noćnim satima svaku večer. Povremena dezinfekcija se vrši i na polaznim terminalima. Vozači također imaju zadužene prskalice sa sredstvima za dezinfekciju. Naši kontrolori su angažovani ujedno kao redari i daju maksimum kako ne bi dozvolili ulazak bez maske u vozila – kažu iz Kriznog štaba GRAS-a.

Ističu da je broj putnika smanjen te je samim tim i dovoljan broj vozila uključen u saobraćaj.

- KJKP GRAS čini sve napore kako bi zaštitio svoje osoblje i uposlenike kao i sve ostale korisnike naših usluga. Apelujemo na građane Sarajeva da u maksimalnoj mjeri poštuju preporuke kriznih štabova – naveli su iz GRAS-a.