open-navfaktor-logo
search
Punjenje budžetske kase
DF Novi Grad: Građani Alipašinog Polja neugodno iznenađeni - morat će plaćati parking
Nakon pompeznih najava trenutne administracije Općine Novi Grad Sarajevo da će izgradnjom parkinga u ulici Bajrama Zenunija značajnim dijelom riješiti problem parkiranja stanovnika A faze Alipašinog polja i nakon čvrstih uvjeravanja u procesu javne rasprave i traženja saglasnosti stanovništva da je riječ o investiciji u interesu stanara okolnih zgrada, građane i stanovnike ovog dijela Alipašinog Polja dočekalo je neugodno obavještenje da u Mjesnoj zajednici moraju rezervisati i platiti korištenje parking mjesta, saopćio je DF Novi Grad.
24.08.2020. u 14:55
get url
text

- I tako po ko zna koji put građani su izigrani od dijela funkcionera općinskih organa uprave čime je poprilično napeta situacija oko izgradnje parkinga dobila novu dimenziju koja do kraja razotkriva namjeru trenutnih općinskih vlasti da pune budžet poskupljenjem uslova života građana. Građani su već jednom dovedeni pred svršen čin kada je Općina žrtvovala dječije igralište i zelenu površinu na kojoj je izgrađen parking odričući se zdravije životne okoline u korist prohodnosti naselja za pješake. Ipak, dobili su "rješenje" koje neće riješiti problem, nego samo izazvati revolt i učvrstiti stare navike parkiranja u pješačkoj zoni - naveli su u saopćenju.

Kako dodaju, postavlja se pitanje do kada će građani šutjeti na otvoreni bezobrazluk općinskih službi i njihovih investicija u službi punjenja kase općinskog budžeta.

- Posebno kada tome prethodi žrtvovanje kvalitete života stanara smanjenjem zelene površine, povećanjem nivoa buke, neminovnih isparenja iz motornih vozila i svjetlosnog zagađenja u noćnim satima. A o izmještanju dječjeg igrališta na strmi teren da i ne govorimo.  Povjerenje građana da je lokalna samouprava sposobna osigurati ravnotežu interesa građana je još jednom poljuljano. A da li će građani preko ovog šutke preći i dopustiti još jedno zadiranje vlasti u osiromašene kućne budžete građana ostaje nam da vidimo - zaključuju u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.