open-navfaktor-logo
search
Poziv strankama
DF: SDP i NS moraju prekinuti saradnju sa NiP-om, Zukorlićem, Cerićem i pročetničkim elementima
Demokratska fronta poziva Socijaldemokratsku partiju (SDP) i Našu stranku da prekinu ideološko i političko savezništvo sa strankom Narod i pravda (NiP) i njihovim ideološkim inspiratorima.
07.09.2020. u 09:09
get url
text

- Smatramo potpuno neprimjerenim da idejne i političke vođe ljevice budu Muamer Zukorlić i Mustafa Cerić koji u Crnoj Gori otvoreno pozivaju na kolaboraciju sa četničkim elementima – navodi se u saopćenju.

Iz Demokratske fronte dodaju da SDP i Naša stranka nemaju šta da rade u savezništvu sa strankom NiP i njihovim duhovnim vođama Zukorlićem i Cerićem.

- Stoga pozivamo sve lijevo-patriotski orijentirane članove SDP-a i Naše stranke da izvrše demokratski pritisak na rukovodstva svojih stranaka u cilju prekida saradnje s NiP-om. Ako u SDP-u i Našoj stranci to nisu našli za shodno uraditi nakon izvještaja State Departmenta u kojem je Konaković označen kao figura koja tolerira antisemitska uvjerenja, neka to učine sada kada NiP i Zukorlić daju otvorenu podršku pročetničkim elementima u Crnoj Gori – zaključuje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.