open-navfaktor-logo
search
Reakcija
DF: Željana Zovko je civilizacijska katastrofa i sramota za Evropski parlament
U toj stranci smatraju da se u Evropi nakon poraza fašizma pa sve do danas nisu pojavile sramnije figure od onih poput Željane Zovko, te od onih koji sa Zovko dijele stavove
29.11.2019. u 09:10
get url
text

Demokratska fronta (DF) smatra da je Željana Zovko, zastupnica Republike Hrvatske u Evropskom parlamentu, posljednja osoba na svijetu koja ima pravo pozivati predsjednika te stranke i predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

- Zovko spada u red civilizacijskih katastrofa koje su zahvatile parlament Evropske unije, a to potvrđuje i njeno zalaganje za uvođenje fašističkih izbornih principa u BiH, temeljenih na etničkom izbornom modelu po kojem građani jedne etničke pripadnosti mogu i moraju birati samo građane te etničke pripadnosti – navodi se u saopćenju DF-a.

U toj stranci smatraju da se u Evropi nakon poraza fašizma pa sve do danas nisu pojavile sramnije figure od onih poput Željane Zovko, te od onih koji sa Zovko dijele stavove.

- Javnost ovim putem podsjećamo na njenu urnebesnu a u isto vrijeme priglupu izjavu kako Republika Hrvatska više nema u Predsjedništvu BiH svoga člana Predsjedništva – zaključuju u DF-u.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.