open-navfaktor-logo
search
Transfer bomba
Dijamanta u januaru žele tri tima iz Premiershipa
Spomenuti klubovi bi već u zimskom prelaznom roku željeli angažovati Dijamanta, ali teško je očekivati da će se kapiten Zmajeva odreći Rome
16.10.2018. u 08:34
get url
text

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine bio je njen heroj u pobjedi nad Sjevernom Irskom koju su Zmajevi ostvarili u ponedjeljak na stadionu Grbavica. Najbolji bh. tim slavio je s 2:0, i to golovima Džeke u 27. i 73. minuti utakmice.

Samo što je svanulo jutro nakon utakmice pojavile su se informacija kako su za Džeku zainteresovani timovi iz engleske Premier lige. Kako piše Mirror, za Džeku su ozbiljno zainteresovana tri kluba iz engleske elite, ali je riječ o timovima iz donjeg dijela tabele, a navodno se radi o Southamptonu, Cardiffu i Crystal Palaceu.

Spomenuti klubovi bi već u zimskom prelaznom roku željeli angažovati Dijamanta, ali teško je očekivati da će se kapiten Zmajeva odreći Rome, u kojoj je jedan od najvažnijih igrača i s kojom i ove sezone igra u Ligi prvaka.

Naravno, Mirror je sve ovo povezao sa Edinovom izjavom o potencijalnom povratku u Premiership, gdje je već igrao u dresu Manchester Cityja.

- Možda je prekasno za mene da se vratim u Premier ligu, ali nikad se ne zna. Volim engleski fudbal, igrao sam četiri i po godine u Premier ligi i uživao sam, baš kao što i sada uživam u Romi - kazao je Džeko.

Protekle zime Džeko nije bio daleko od povratka u Englesku, no tada se za njega zanimao Chelsea, koji je daleko iznad timova koji se sada spominju kao oni koji su zainteresovani za usluge najboljeg bh. napadača.

Džeko je ugovorom za Romu vezan do 30. juna 2020. godine i sigurno je da ga rimski klub ne bi lako pustio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.