open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Dinamo nemoćan na Etihadu, devet golova u Londonu, Olympiakos pao u Beogradu
Miralem Pjanić i Amer Gojak nastupili u drugom kolu Lige prvaka
01.10.2019. u 22:59
get url
text

Utakmicu za pamćenje u drugom kolu grupe B Lige prvaka odigrali su Tottenham i Bayern. Viđeno je čak devet golova, a slavio je njemački predstavnik rezultatom 7:2.

Poveo je viceprvak Evrope preko Sona u 12. minuti, a Bavarci su do p+odlaska na odmor preokretnuli preko Kimmicha i Lewandowskog.

Gnabry je golovima u 53. i 55. minuti povećao prednost Bayerna na 4:1, da bi Kane u 61. minuti iz penala smanjio na 4:2.

Do kraja je Bayern posigao još tri gola. Gnabry je kompletirao "poker", a drugi put na meču u strijelce se upisao i Lewandoski.

U ovoj grupi je Crvena zvezda u Beogradu pobijedila Olympiakos sa 3:1 i to nakon preokreta. Poveli su Grci u 37. minuti golom Sameda, a za preokret domaćih pogađali su Vulić (63'), Milunović (87') i Boakye (90').

Manchester City je u meču grupe C pobijedio Dinamo sa 2:0. Građani su oba pogotka postigli u drugom poluvremenu. Za 1:0 je pogodio Sterling u 66., a konačmih 2:0 postavio je Foden u petoj minuti nadoknade. Amer Gojak igrao je od 62. minute.

U grupi D favoriti nisu dopustili nikakva izenađenja. Juve je sa 3:0 pobijedio Bayer Leverkusen, a pogađali su Higuain, Bernardeschi i Ronaldo. Miralem Pjanić je igrao cijeli meč.

Atletico Madrid je sa sigurnih 2:0 u Moskvi pobijedio Lokomtiv.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.