Dogodio se tako i novi preokret. Nakon što su krivicu priznali optuženi Nikky Arthur Vuksan i Igor Krota, sada je "korak" napravio i sam Dinamo.

Večernji list piše kako su iz maksimirskog kluba postavili imovinsko-pravni zahtjev, što znači da će potraživati novac za koji je, kako se tereti, oštećen.

Ovaj zahtjev podnijeli su u odnosu na Zdravka Mamića, Damira Vrbanovića, Marija Mamića, Sandra Stipančića, Igora Krotu i Zorana Mamića. Na spisku nije jedino Nikky Arthur Vuksan.

Kako navodi Jutarnji, gotovo šest godina nakon što je Izvršni odbor pod Mirkom Barišićem rekao da nije oštećen Mamićevim radnjama, sada su se uključili u proces i traže odštetu više od 21 milion eura.

Današnje ročište u Osijeku bilo je odgođeno.

Podsjetimo, u aferi "Dinamo 2" za izvlačenje novca iz kluba u sklopu zločinačkog udruženja, uz Zdravka i Zorana Mamića, koji su u bijegu u BiH i kojima se sudi u odsutnosti, optužnicom su obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

U optužnici, na skoro 700 stranica, Uskok tereti Zdravka Mamića da je, od decembra 2004. do decembra 2015. godine, ostale optuženike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između Dinama i više stranih firmi, iz Velike Britanije, Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vincenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD-a te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača Dinamo oštetili za više od 144 miliona kuna.