open-navfaktor-logo
search
Moguće pojačanje
Dino Arslanagić ima pasoš BiH, šta mu je potrebno da zaigra za Zmajeve?
Dino Arslanagić, stoper Antwerpena, posjeduje pasoš Bosne i Hercegovine, ali se mora poklopiti još nekoliko stvari kako bi zaigrao u dresu Zmajeva.
03.02.2020. u 19:14
get url
text

Prije svega, Arslanagić se mora "nametnuti" selektoru Dušku Bajeviću, čiji su ga pomoćnici Rusmir Cviko i Adnan Čustović, jučer gledali u duelu protiv Club Bruggea. Uz to, iskusni stoper mora potpisati izjavu o promjeni sportskog državljanstva (nastupao za mlađe uzraste Belgije), a na kraju "zeleno svjetlo" treba dati Svjetska fudbalska federacija (FIFA).

Arslanagić je bio interesantan Zmajevima još prije Svjetskog prvenstva u Brazilu. Razgovori su obavljeni u Innsbrucku pred prijateljsku utakmicu BiH - Egipat, no nisu urodili plodom. Arslanagić je tada dobio pasoš BiH, ali nije promijenio sportsko državljanstvo i nikada nije zaigrao za BiH.

Iz tabora Zmajeva potvrđeno je da će selektor i njegovi pomoćnici do meča baraža za EURO 2020, koji se igra 26. marta na Bilinom polju protiv Sjeverne Irske, nastaviti obilazak aktuelnih i potencijalnih reprezentativaca.

Selektor Dušan Bajević u petak je bio u Istanbulu, gdje je pratio nastup Edina Višće. Brzonogi Zmaj odužio se sa sva postignuta pogotka. Ranije je delegacija Fudbalskog saveza BiH boravila i u posjeti Zmajevima u Italiji. Obavljeni su razgovori sa kapitenom Edinom Džeko, Miralemom Pjanićem, a posjeta je krunisana povratkom Senada Lulića u reprezentaciju BiH.

Bajevićev štab će posebnu pažnju obratiti na fudbalere koji igraju na pozicijama koje su deficitarne u našem timu, posebno u zadnjoj liniji. Opći zaključak je da će na radaru biti svi oni koji bi mogli biti od pomoći, ne samo u baražu za EURO, nego i u budućnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.