Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine suspendovala je stadion Pecaru na dvije utakmice bez gledalaca, a NK Široki Brijeg kažnjen je sa 3.000 KM. 

Ovu odluku za Faktor je potvrdio Josip Roso, predsjednik komisije.

- Odlučili smo da Široki Brijeg naredne dvije utakmice igra bez prisustva navijača, a klub je kažnjen sa 3.000 KM. Odluku smo donijeli koncenzusom, a pored izvještaja delegata imali smo uvid i u videomaterijal - kazao je Roso.

Incident na Pecari dogodio se u srijedu, u utakmici osmine finala Kupa BiH, kada je meč Široki Brijeg - Sarajevo (3:2) bio i prekinut na 22 minute zbog divljanja navijača domaćeg tima, koji su sa ispoljavali govor mržnje, a u drugom poluvremenu pogodili su i Anela Hebibović, fudbalera gostujućeg tima, zbog čega je utakmica bila i prekinuta. 

Članovi DK su na današnjoj sjednici dobili i prijave iz FK Sarajevo, te NK Široki Brijeg, ali da o tome nisu raspravljali, a to će biti tema neke od narednih sjednica.

Također, Takmičarska komisija N/FSBiH prijavila je nekoliko fudbalera Sarajeva, zbog kršenja Kodeksa ponašanja (izjave u medijima), ali odluke nisu donesene, jer će se tražiti i očitovanje prijavljenih. Uz to, zatraženo je da se izjasne i dvojica fudbalera FK Sarajevo koji su nakon utakmice vrijeđali delegata utakmice Lazara Martinovića. 

Treba napomenuti da je DK kaznila i Petra Franjića, fudbalera Širokog Brijega, koji je dobio crveni karton. On će "zbog nasilničkog ponašanja" pauzirati pet utakmica, a platit će i novčanu kaznu u iznosu od 500 KM.

Od ostalih odluka, treba naglasiti da je Disciplinska komisija zbog korištenja pirotehničkih sredstava u utakmici Borac - Željezničar, na dvije utakmice "zatvorila" sjevernu tribinu Gradskog stadiona u Banjoj Luci.